Na 5 behandelingen

Peeling met α-hycid fruitzuren

Werkingswijze

De menselijke huid bestaat uit Subcutis (onderhuid), Corium (lederhuid) en Epidermis (opperhuid). Deze laatste is tevens in verschillende lagen te verdelen. (Stratum Corneum, Stratum Lucidum, Stratum Granulosum, Stratum Spinosum), waarbij de onderste laag steeds nieuwe huidcellen vormt. Deze gaan mettertijd naar de bovenzijde van de Epidermis en bereiken uiteindelijk de hoornhuid, waar ze als volledig verhoornde, afgestorven huidcellen afgestoten worden. Deze afschilfering vindt voortdurend plaats, is echter met het blote oog niet te herkennen. Afstoting en vorming van huidcellen zijn bij een gezonde huid in evenwicht - de dikte van de huid blijft gelijk. Bij veel huidaandoeningen gaan deze zogenaamde "dode" huidcellen zich ophopen, daardoor wordt de huid dik en schubbig en verliest haar glans.

De fruitzuren die α-hycid bevat, verminderen de sterke samenhang van de hoornhuidcellen en verlichten afstoting van hoornhuid. Deze "softpeeling" stimuleert de natuurlijk vernieuwing van de huid; de hoornlaag wordt verminderd in dikte. Bovendien zorgen de fruitzuren voor een vochtigheidsverhoging van de huid. Ze ziet er gezonder en strakker uit, wordt zacht en soepel. Deze positieve beïnvloeding van de huid kan in het bijzonder bij droge huid, acné (acnélittekens), oudere huid (kleine rimpeltjes), (hyper)keratosen, ouderdomsvlekken en hyperpigmentaties gebruikt worden.

Behandelingsmethode

Voor het langdurig gebruiken van α -hycid ®: fruitzuurgels moet een verdraaglijkheidstest aan de binnenkant van de onderarm uitgevoerd worden. Om de huid te laten wennen aan de fruitzuurpeeling wordt aan het begin van de behandeling de α-hycid 10% gel om de dag aangebracht (het beste 's avonds) op de gereinigde huid. Na tenminste twee weken kan de schoonheidsspecialiste de peeling met de hoger geconcentreerde 30% fruitzuurgel voortzetten; stapsgewijs wordt de inwerktijd verhoogd aan de hand van een behandelingsschema. Daarnaast kan een behandeling worden afgestemd op de persoonlijke huidtoestand/huidtype van de klant. Voor de verzorging en bescherming van de zich vernieuwende huid tegen UV-straling moet gedurende de gehele peelingtijd α-hycid Spezialpflege (voor normale tot droge huid) of α-Hycid Spezialpflege-A (voor de vette of acné huid) gebruikt worden.

13 weken na de behandeling
Na 7 behandelingen